A. Cüneyt Er ‘in Seramik Sergisi / Süreli Sergi #19

10/01/2020 - 29/03/2020 - SERGİ

A. Cüneyt Er ‘in “çatlak” sergisine tüm sanatseverler davetlimizdir. Çanakkale Seramik Müzesi, 19. Süreli Sergisi ‘nde görüşmek dileğiyle… Açılış 10 Ocak 2020 Saat: 18.00

A. Cüneyt ER

1971 yılında Sinop Boyabat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini babasının mesleği dolayısıyla Artvin, Adana ve Hakkari ’de tamamladı. 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu ’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1998 yılında “Çay Kültürü ve Buna Bağlı Olarak Endüstriyel Üretim Çay Takımlarının İncelenmesi” başlıklı tezi ile Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı ’nda yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılında “Seramikte İşlevsel Simge Biçimlerin Araştırılması ve Plastik Biçim Olarak Çömlekçi Tornasında Üretilmesi” adlı tezi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü ’nden sanatta yeterliğini aldı. 2018 yılında Doçent oldu. Halen Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Yurt içinde ve yurt dışında kişisel sergileri olan sanatçı pek çok karma sergiye katılmıştır. Eserlerinden bazıları yurt içinde ve yurt dışında çeşitli müze ve üniversite koleksiyonlarında yer almaktadır. Kore, Tayland, Tunus, Makedonya, Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya’da düzenlenen sempozyumlara davetli sanatçı olarak katılmış ve eserler üretmiştir. Eserlerini çömlekçi çarkı kullanarak şekillendirmekte olup, çoğunlukla seramik çaydanlık üretmektedir.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu tarafından düzenlenmekte olan “Uluslararası Sanat sempozyumu” ve “Uluslararası Seramik Pişirim Çalıştayı “ Anagama”” etkinliklerinde sempozyum ve çalıştay başkanlığı yapmaktadır.