Bağış Eserler Koleksiyonu Sergisi / Süreli Sergi #20 / Çevrimiçi Sergi

01/06/2021 - 31/08/2021 - SERGİ

Bağış Eserler Koleksiyonu Sergisi

Sanata değer veriyoruz.

Seramik sanatı kentimizin zengin anlam dünyasında kültürel bir miras ve kent kimliğinin önemli bir parçası olarak yaşamaya devam ediyor.

Ortak bir zenginliğin sembolü, geçmişin ve bugünün değerlerini bir araya getiren, sergileyen Çanakkale Seramik Müzesi, kültür ve sanatın yarattığı etkileşimin gücüne inanıyor, geçmişten geleceğe seramik sanatı adına etkileşim alanları yaratıyor.

Kente ismini veren kültürel bir değer olarak Geleneksel Çanakkale Seramiklerini korumak, yaşatmak ve tanıtmak amacıyla hizmet vermeye başladığımız 2013 yılından bu yana oluşturduğumuz koleksiyonu paylaşıma açıyoruz.

Çanakkale Seramiklerini geleneksel usta çırak yöntemi ile öğrenerek yetişmiş ustaların ve 19 süreli sergiyle ağırladığımız birçok değerli sanatçımızın bağışlamış oldukları eserler müzemizin değerli koleksiyonunu oluşturdu.

Kentsel hafızanın sürdürülebilirliği, kentle özdeşleşmiş simgelerin korunması, yaşatılması ve sanatın hayattan geri çekilmemesi için sanata değer veriyoruz.

01 Haziran-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında açık olacak sergiye ziyaretler rezervasyon ile gerçekleştirilecek olup ziyaretçi sayısı 6 kişiyle sınırlıdır. Çevrimiçi olarak 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren sayfanın altında bulunan fotoğraflara tıklayarak sergiyi ziyaret edebilirsiniz. Çanakkale Seramik Müzesi pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.

Rezervasyon ve ayrıntılı bilgi için;
Çanakkale Seramik Müzesi
Cevatpaşa mah. Kaya sok.