Çağdaş Türk Ressamları Seramik Müzesi’nde

28/03/2015

Türkiye’nin Çağdaş Resim Sanatı’na adını yazdıran birbirinden değerli ressamlar, Çanakkale Seramik Müzesi’ni ziyaret etti.

Merkez Bankası’nın ‘Kırmızı’dan Maviye’ adlı özel resim koleksiyonuna ev sahipliği yapan Çanakkale Seramik Müzesi’nin bugün ki konukları, Çağdaş Türk Resim Sanatı’nın ünlü ressamları Süleyman Saim Tekcan, Mustafa Pilevneli, Aydın Ayan ve İsmail Avcı’ydı. İlk olarak, Müze Koordinatörü Övgü Gökdağ ve Seramik Uzmanı Şerife Biçici’den müze hakkında detaylı bilgi alan ressamlar, ardından Çanakkale Seramikleri’ni ve Merkez Bankası koleksiyonu eserlerini yakından inceledi.

Ressamların müze ziyareti sırasında, Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerinin de müze ziyaretine gelmesiyle renkli görüntüler de ortaya çıktı. Süleyman Saim Tekcan, Mustafa Pilevneli, Aydın Ayan ve İsmail Avcı tek tek öğrencilerle kısa bir söyleşi de gerçekleştirdi. ‘Kırmızı’dan Maviye’ adlı koleksiyon sergisine ‘Doludizgin Atlar’ eseriyle katılan Süleyman Saim Tekcan, Sakarya Üniversitesi öğrencilerine imza dağıtırken, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

Seramik Müzesi’nin hem mimari hem de kültürel yönden kente katkı sağladığını ifade eden sanatçılar, kent turuna katılmak üzere müzeden ayrıldılar.