“Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” 10-14 yaş Çocuk Seramik Atölyesi

06/03/2021 - 23/04/2021 - ÇEVRİMİÇİ ATÖLYE

1.Konu
“Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” 10-14 yaş Çocuk Atölyesi Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasında köprü görevini üstlenen Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi ve ÇOMÜ-ÇASEM( Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi) işbirliği ile hayata geçirilecektir. Kentimizin kültürel mirasını genç nesillere aktarmak ve seramik geleneğine farkındalık sağlamak bu atölyenin konusunu oluşturmaktadır.
2.Amaç
Çanakkale’de yaşayan ve devlet okullarında eğitim görenler öncelikli olmak üzere 10-14 yaş çocuk grubunun kültürel mirasımız Geleneksel Çanakkale Seramikleri ile tanışması, Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin tarihsel süreçteki önemi, üretim yöntemleri, form ve dekor zenginliği konularında bilgi sahibi olması ve bu konuda geleneksel mirastan çıkışlı özgün yüzey kaplama seramikler üretmesi amaçlanmaktadır.
3.Katılım Koşulları
3.1. Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” 10-14 Yaş Çocuk Seramik Atölyesine başvuru ücretsizdir.
3.2. Atölye çevirim içi eğitim ve uygulama sürecine katılacak öğrenci sayısı 30 dur.
3.3. Katılım formu tam ve eksiksiz olarak doldurulmalı, öğrenci velisi/vasisi tarafından imzalanmalıdır.(Katılım formunu sayfanın altındaki linkten indirebilirsiniz.)
3.4. Atölyeye Çanakkale merkezde ikamet eden ve devlet okulunda eğitim görenler öncelikli olmak üzere 10-14 yaşındaki çocuklar katılım sağlayabilir.
3.5. Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” 10-14 Yaş Çocuk Seramik Atölyesi eğitimleri 8 hafta sürecek ve pandemi koşulları nedeniyle Zoom uygulaması üzerinden tüm katılımcılarla eşzamanlı olarak ÇOMÜ- ÇASEM – Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi öğretim görevlileri tarafından uygulamalı olarak verilecektir.
3.6. Atölye eğitimleri Zoom uygulaması üzerinden yapılacaktır.
3.7.Eğitim için gerekli tüm malzemeler Çanakkale Belediyesi tarafından eğitim paketi olarak hazırlanacak ve ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Aynı şekilde üretilen seramikler öğrencilerden alınarak Çanakkale Belediyesi tarafından ÇOMÜ-ÇASEM-Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinde pişirim ve sırlama süreçlerine dahil edilecektir. Bu süreçlerle ilgili görsel bilgilendirme kullanılacak Zoom uygulaması üzerinden yapılan eğitimin içindedir.
3.8.Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan ve dağıtımı yapılan eğitim paketinin içinde öğrencilerin Zoom uygulamasında görüntülü ve çevrimiçi eğitime katılabilmelerini sağlayacak bilgiler bulunacaktır.
3.9. Katılım formu e-posta olarak canakkaleseramikmuzesi@gmail.com adresine ya da Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi Cevatpaşa Mahallesi Kaya Sokak No:31-33 Merkez Çanakkale adresine elden ulaştırılmalıdır.
3.10. Atölye eğitimlerinde üretilen seramikler iade edilmeyecektir. Atölyeye katılan tüm öğrenciler ve velileri, ürettikleri seramik ürünlerle ilgili tüm hakları, Çanakkale Belediyesi’ne devretmeyi kabul ederler.
3.11.Atölye eğitim süreci sonunda üretilen seramik eserler bir araya getirilerek Ulu Önder Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 23 Nisan 2021 tarihinde kalıcı yerini alacaktır.
3.12. Tüm katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir. Katılım belgeleri, pandemi koşulları değerlendirilerek düzenlenecek tören sırasında takdim edilecektir.
3.13. Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” 10-14 Yaş Çocuk Seramik Atölyesine katılan her katılımcı, bu katılım koşullarını kabul etmiş sayılacaktır.

4.Atölye Takvimi

Son Başvuru tarihi: 26 Şubat 2021

Eğitim Başlangıç Tarihi: 6 Mart 2021 Cumartesi Saat:14.00

Ayrıntılı Bilgi İçin;

Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi

Cevatpaşa Mahallesi Kaya Sokak No: 31-33

0286.211 01 30 (Pazartesi hariç hafta içi 10.00-16.00 saatleri arası)

Katılım formunu indirmek için burayı tıklayınız.