Giresun Belediye Başkanından Müzeye Ziyaret

09/03/2015

1922 Büyük Taarruzla başlayan tarihi bağları bulunan Çanakkale ve Giresun illeri arasında geçtiğimiz gün kardeş kent sözleşmesi imzalanmıştı. Atılan imzaların ardından Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Giresun Belediye Meclisi üyeleri kentte bulunan tarihi ve kültürel yapıları da ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında 2013 yılında kente kazandırılan Çanakkale Seramik Müzesi’ni de gezen heyet, tarihi er hamamı hakkında bilgi alırken, Geleneksel Çanakkale Seramiklerini yakından inceleme fırsatı buldu. Seramik Müzesi personeli Burak Çiftci’nin eşlik ettiği ziyarette konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kendilerinin de müze girişiminde bulunduklarını ve en yakın zamanda Giresun’a fındık ve fındıkçılık ile ilgili bir müze kazandıracaklarını söyledi. Çanakkale’de kendilerine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten Aksu ve heyeti ardından Çanakkale Kent Müzesi’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi.