Hayat Yolculuğu Sergisi Seramik Müzesi’nde Açıldı

02/09/2019

Heykel Sanatçısı Nadia Arditti ‘nin eserlerinden oluşan “Hayat Yolculuğu” sergisi, 29 Ağustos Perşembe günü Çanakkale Seramik Müzesi ‘nde düzenlenen etkinlik ile açıldı.

Açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve davetliler katıldı. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan sanatçı Arditti, katılanlara teşekkür ederek; “Benim için Çanakkale, özgürlük anlamına geliyor. Çok özel bir ruhu var. Rüzgar ruhu, deniz ruhu, özgürlüğün ruhu demek” dedi.

Açılışta konuşan Başkan Gökhan ise; “Nadia Hanım az önce ‘Çanakkale’ye gelmeseydim bu eserleri yapamazdım’ dedi. Yöremiz, kentimiz ilham veriyor. Biz hissetmiyoruz belki ama sanatçı daha çok hissediyor. Onun için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Gökhan ve davetliler, Arditti ‘nin mum eritme tekniği ile dökülen bronz heykellerden oluşan sergisini gezdi. Sergiyi ilgi ile gezen Başkan Gökhan, eserler hakkında sanatçı Arditti ‘den bilgi aldı.