Loading
Mine Gür ve Gül Camadan “Mavi Beyaz Ateş Çini Sergisi”

Mine Gür ve Gül Camadan “Mavi Beyaz Ateş Çini Sergisi”

15/09/2021 - 30/09/2021 - SERGİ

sürelisergiler 21
Mine Gür ve Gül Camadan
Mavi Beyaz Ateş Çini Sergisi
15-30 Eylül 2021

Çanakkale Seramik Müzesinde 15-30 Eylül tarihleri arasında Mine Gür ve Gül Camadan’ın Mavi Beyaz Ateş Çini Sergisi açılıyor.

Mine gür ve Gül Camadan,Babanakkaş ve Saz yolu üsluplardan oluşan mavi beyaz dönem çinilerini, dünya seramik tarihi içinde 1600 ve 1700’lü yıllarda uygulanan dekorlama tekniği olan Delft tekniği örneklerini kendi tasarımlarıyla buluşturdular.

Mine Gür
26 Kasım 1969 tarihinde Bilecik ilinin Osmaneli ilçesinde doğdu. Babasının asker olması nedeniyle çeşitli şehirlerde öğretim hayatını tamamladı. İzmit ve Gaziantep’te ilköğretim hayatını, Ağrı veİstanbul’da lise hayatını tamamladı.

Güzel sanatlara olan ilgisi sürekli eğitim dönemince devam etti. 1988 yılında liseden mezun oldu. Levent Kum atölyesinde dersler aldı. 16 yıl kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi meslek edindirme kurslarında eğitmenlik yaptı. Birçok TV programına katıldı. Usta öğreticilik porselen-çini-seramik belgeleriyle ve ömürlük sevgisiyle işine devam etti. Kendisi gibi işini aşkla yapan birçok öğretmen yetiştirdi. Almanya Frankfurt’ta fuarlara katıldı. 2014’te “Derin Mavi (1)”, 2016’da “Derin Mavi (2)”, 2018’de “Dün-Bugün-Yarın” gibi sergiler açtı ve sergilere katıldı. 2021 yılında Üsküdar Bağlarbaşı Nevmekan Galeri’de “Mavi Beyaz Ateş” isimli sergisini gerçekleştirmiştir. Bakırköy’de atölyesinde çalışmalarına ve bildiklerini, tecrübelerini paylaşmaya devam etmektedir.

Gül Camadan
5 Ocak 1976 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğdu İlk, orta ve lise eğitimini Bafra’da tamamladı. 1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İİBF İşletme bölümüne eğitim görmeye başladı. Mezun olduktan sonra finans sektöründe iş hayatına atılmıştır. İlerleyen yıllarda amatörce ilgilendiği çizim ve resim merakını profesyonel olarak devam ettirmeye karar vermiştir. Finansla başlayıp sanatla devam eden meslek hayatında edindiği en önemli farkındalık kişinin sevdiği işi yapması olmuştur. Bartu isminde 16 yaşında bir erkek çocuk annesidir. Ve gençlerin sevecekleri alanlarda eğitim almalarını tavsiye ederek her fırsatta dile getirmiştir.

Çini işlemeciliği konusunda Bakırköy İSMEK kurslarına devam etti. Bu alandaki ilk eğitmeni Sayın Sevim Ersoy’dur. Ve yıllar sonra üniversite sınavına tekrar girerek İstanbul Üniversitesi TBMYO Çini, Seramik ve Cam Bölümü’nü bitirmiştir. Aynı zamanda üç buçuk yıl Hırka-i Şerif Vakfı’nda Sayın Levent Kum hocadan desen tasarımı eğitimi almıştır. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK Çukurbostan Atölyesi’nde çini eğitmenliği ve tasarımcısı olarak görev yaptı. 2017 yılında Beşiktaş Belediyesi sergi salonunda “Son-Gül’ün İlkleri” isimli kişisel sergisi, 2021 yılında Üsküdar Bağlarbaşı Nevmekan Galeri’de “Mavi Beyaz Ateş” isimli sergisini gerçekleştirmiştir. Halen Üsküdar ve Bakırköy’de çeşitli sanat atölyelerinde çini uygulama ve desen tasarımı dersleri vermektedir.

15-30 Eylül 2021 tarihleri arasında açık olacak sergiye ziyaretler 09.00-17.00 saatleri arasında rezervasyon ile gerçekleştirilecek olup ziyaretçi sayısı 6 kişiyle sınırlıdır. Çanakkale Seramik Müzesi pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.

Rezervasyon ve ayrıntılı bilgi için;
Çanakkale Seramik Müzesi
Cevatpaşamah. Kaya sok.
No:31-33 Çanakkale
Tel: 0286 211 0130

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet