Nadia Arditti Bronz Heykel Sergisi / Süreli Sergi #18

29/08/2019 - 31/12/2019 - SERGİ

Nadia Arditti ‘nin “Hayat Yolculuğu” bronz heykel sergisine, tüm sanatseverler davetlimizdir. Açılışı 29 Ağustos 2019 Perşembe günü saat 18:00’de gerçekleştirilecektir. Seramik Müzesi ‘nin 18’inci Süreli Sergisi’nde buluşmak dileğiyle…

Nadia Arditti;
1948 yılında İstanbul’da doğdu. Küçük yaşta ailesiyle birlikte İsviçre’ye yerleşti.
Eğitimini İsviçre’de tamamladıktan sonra resim yapmaya başladı. (Atelier Martini,Cenevre) Daha sonra heykele yöneldi. (Atelier İrfan Korkmazlar, İstanbul) 1978’de İstanbul’a yerleşti, Sanayi Mahallesindeki atölyesinde çalışmalarına devam etti.
Mum eritme tekniği ile dökülen bronz heykelleri patinaları kendi özel metoduyla atölyesinde gerçekleştiriyor. Birçok eseri Türkiye, İsviçre, Fransa, Belçika, İspanya Çin, USA ve İngiltere`deki sanatseverlerin özel koleksiyonlarında yer alıyor. Yurtdışında birçok ülkede bugüne kadar 42 kişisel sergi ve 72 karma sergi açtı.
Özel Koleksiyonlar:
HSBC Bank, İstanbul, Four Seasons Hotel, Bosphorus, İstanbul
1994’de “Marie du XII. Art Salon des Peintres et Sculpteurs Contemporains” sergisinde Madame Bernadette Chirac`a takdim edildi.
2003’de Londra`daki “Cass Business School, City of London/İş Yönetimi Okulu” için yaptığı “Yükselen Kanatlar” adlı heykelin maketi ile birlikte okulun açılışında Kraliçe Elizabeth II’ye takdim edildi.
2003’de, Trakya Üniversitesi bünyesinde açılan Edirne`deki Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne “Destek” adlı bronz heykel yerleştirildi.
Anıt Heykelleri
1997 – ‘Rüzgar’, Bronz Heykel, Ataşehir Emlak Bank Konutları, İstanbul
2000 – `Yükselen Ateş`, Bronz Heykel, Türkiye Musevileri 500. Yıl Vakfı Müzesi, İstanbul (Birinci dünya savaşı ve Kurtuluş Savaşı sırasında ölen Türk- Musevi şehitlerin anısına.)
2003 – ‘Yükselen Kanatlar / Soaring Wings’, Bronz Heykel, Cass business school avlusu, Londra (Bu heykel Türkiye`de yapılıp Londra`ya yerleştirilen ilk heykeldir. Heykelin açılışını Londra Büyükelçisi Sayın Akın Alptuna ve City Üniversitesi`nin Rektörü Sayın David Rhind yaptı.)
2005 – `Dayanışma`, Bronz Heykel Açılışı, Or-Ahayım Hastanesi Bahçesi, Balat, İstanbul
2006 – `Soaring Spirit` (Yükselen Ruh – 210x225x96 cm) adlı anıt heykeli Diana Padelford Binkley anısına West Sound, Orcas Island. Washington Eyaletinde aile malikânesine Haziran 2006’da yerleştirildi, açılışı Ağustos 2006’da yapıldı.

Bir kaç yıl önce Kozlu (Çanakkale) Köyüne atölyemi taşıdım. Yılların bronz çalışmasının sonucunda, havai formların boşluk ve hacmi değerlendirilmesiyle en ağır metal dahi en hafif konuma gelir.
Heykellerim: suyu, denizi, esintileri, rüzgarda sallanan yaprakları, ruhu, gizemi ve uçan kuşları simgeler.
Özgürlüğün mekanı kullanmasıyla ne olduğunu hisseder ve hayal kurarsınız, rüya görürsünüz. İzleyiciyi kendi hayal gücüyle uçmaya davet ediyorum.
Sanat, yaranın ışığa dönüşmüş şeklidir George Braque dediği gibi.
Nadia Arditti