Niyazi Önen Koleksiyonu / Süreli Sergi #5

20/02/2015 - 20/02/2016 - SERGİ

Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi, Çanakkaleli İş Adamı Niyazi Önen’in uzun yıllardır koleksiyoner olarak, özenle biriktirdiği Geleneksel Çanakkale Seramiklerinden oluşan eserlerini sergiliyor.

20 Şubat 2015 Cuma günü, saat 17:30’da gerçekleşen serginin açılışına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve pek çok sanat sever katıldı. Açılış konuşmalarını yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale’ye kazandırılan Seramik Müzesi’nin varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bu mekânda Çanakkaleli İş Adamı Niyazi Önen’in Geleneksel Çanakkale Seramiklerini sergilemek çok güzel” diyerek kendisine teşekkür etti. Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen ise “Çanakkale özlemini Çanakkale Seramikleri satın alarak gidermeye çalıştık” diyerek eserlerin Müzede sergilenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, serginin fikir babası olan Başkan Gökhan’a teşekkür etti.

Tarihe tanıklık etmiş toplamda 56 parçadan oluşan sergi 20 Şubat 2016 tarihine kadar Çanakkale Seramik Müzesi’nde açık kalacak. Sergiyi Pazartesi günleri hariç, 10:00 – 17:00 saatleri arasında gezebilirsiniz.