Osnabrück Belediye Başkanı ve Heyeti Seramik Müzesinde

18/03/2015

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale’ye gelen Çanakkale Belediyesinin kardeş kenti Osnabrück’ün Belediye Başkanı Wolfgang Griesert ve beraberindeki heyet Çanakkale Seramik Müzesi’ni ziyaret etti.

Osnabrück Belediye Başkanı Wolfgang Griesert’in yanı sıra Hıristiyan Demokrat Birliği’nden Eva Maria Westermann, Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nden Dirk Hoffmann ve eşi Alexa Hoffmann, Osnabrück Belediyesi Gönüllü Ajansından Felix Wurm ve Sol Parti’den Christopher Cheeseman’ın bulunduğu Osnabrück heyetini Çanakkale Seramik Müzesi Koordinatörü Övgü Gökdağ ile müzenin seramik uzmanları Şerife Biçici ve Burak Çiftci karşıladı. Biçici’den er hamamı ve geleneksel Çanakkale Seramikleri hakkında geniş bilgi alan Osnabrück heyeti, yarın da Seramik Müzesi’nde çömlekçi çarkında form denemesi gerçekleştirecek.