Tip 1 Diyabetli Çocuklar Seramik Atölyesi

11/09/2021 - 26/09/2021 - ATÖLYE

Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması”
Tip 1 Diyabetli Çocuklar Seramik Atölyesi
11-26 Eylül 2021 Cumartesi-Pazar
Saat:13.00 – 17.00

“Gelenek ile Geleceğin ‘Çanakkale Seramikleri’ Buluşması” Tip 1 Diyabetli Çocuklar Seramik Atölyesi Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Katılım sadece Çanakkale il sınırı içinde yaşayan Tip 1 Diyabetli çocuklar içindir.

11-12, 18-19, 25-26 Eylül 2021 Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere 3 hafta sonu Çanakkale Seramik Müzesi bahçesinde pandemi kriterlerine uygun olarak, sosyal mesafe gözetilerek yapılacak olan, Akademik Danışmanlığını Doç. Dr. Yeşim ZÜMRÜT ve Dr. Öğr. Üyesi Durmuş DOĞAN’ın yürüteceği atölyenin tasarım ve uygulama süreçleri ÇOMÜ-ÇASEM ve Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi tarafından gerçekleştirilecektir. 13.00-17.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalarda çocuklar akranlarıyla birlikte kent kültürüne ait değerleri tanıyacak ve birlikte sanatsal bir üretimin içinde olacaklardır.

Atölye boyunca ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından görevlendirilen diyabet hemşiresi çocuklara eşlik edecektir. Seramik malzemelerinin tamamı ücretsiz olarak Çanakkale Belediyesi tarafından Seramik Müzesinde hazır bulundurulacak olup, atölyeye katılım ücretsizdir. Çocukların ürettiği seramikler üretim süreçleri tamamlandığında sergilenecektir.