2. Seramik Biblo Yarışması Sonuçlandı

19/06/2015

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği (SSEDD)’nin birlikteliğinde Çanakkale Seramik Müzesi’nde gerçekleşen 2. Seramik Biblo Yarışması değerlendirme toplantısında ödüller sahiplerini buldu. Perşembe günü yapılan kokteylde bir araya gelen sanatseverler, yarışma seramiklerini büyük bir ilgiyle izledi.

Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği ile ÇOMÜ’nün düzenlemiş olduğu 2. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı kapsamında, gerçekleştirilen çalıştayların yanı sıra 2. Seramik Biblo Yarışması da yapıldı. Çanakkale Seramik Müzesi’nden gerçekleşen 2. Seramik Biblo Yarışması değerlendirme toplantısının ardından eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Prof. Zehra Çobanlı, Prof. Tevfik Balcıoğlu, Prof. Dr. Gülay Hasdoğan, Prof. Halil Yoleri, Doç. Yücel Başeğit, Doç. Emre Feyzoğlu, Yrd. Doç. Enver Güner, Hasan Sazcı, Erdem Akan, Doç. Ezgi Hakan Verdu Martinez ve Işık Gençoğlu’ndan oluşan seçici kurulun oyları sonucunda, Başarı Ödülü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Burcu Gürcü’nün oldu.

Yarışmanın diğer ödülleri ise şu şekilde; Yıldız-Halim Şima Özel Ödülü Halil Kahan Yağar(Akdeniz Üniversitesi), İsmail Tülek Özel Ödülü (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi) İlter Özyıldırım, Selçuk Tülek Özel Ödülü Ecem Göğüsgeren (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Geleneksel Çanakkale Seramikleri Yaşatma Derneği Özel Ödülü Seray Keloğlu (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Jüri Özel Ödülü Canalp Sipahi (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi) ve Jüri Özel Ödülü Samet Üstün (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi).

2. Seramik Biblo Yarışması’na katılan eserler, 26 Haziran 2015 tarihine kadar (pazartesi günleri hariç) 10.00 – 19.00 saatleri arasında Çanakkale Seramik Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.