Çanakkale Seramikleri ve Hetjens Seramik Müzesi Konuşuldu

12/05/2016

Çanakkale Kent Konseyi, Kültür ve Sanat Meclisi – Geleneksel Çanakkale Seramikleri Çalışma Grubu ile Çanakkale Belediyesi / Çanakkale Seramik Müzesi ortaklığında gerçekleştirilen ‘Seramik Buluşmaları’nın bu dönemki son konuğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi-Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nden Yrd. Doç. Halide Okumuş oldu.

Okumuş, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Almanya Düsseldorf’ta yer alan Hetjens Seramik Müzesi’ndeki İznik ve Kütahya çinileri ile Çanakkale Seramikleri’ni katılımcılarla paylaştı. Sunumuna Çanakkale Seramikleri hakkında bilgiler vererek başlayan Yrd. Doç. Halide Okumuş, Hetjens Müzesi’nde yaptığı çekimi de dinleyicilerin seyrine sundu. Müzenin dünyanın en büyük seramik müzelerinden biri olduğunu ifade eden Okumuş, Çanakkale Seramik Müzesi ile Düsseldorf Hetjens Seramik Müzesi arasında işbirliği başlangıcı olmasını umduğunu belirterek sunumunu sonlandırdı.