Çanakkale’nin Sırları Süreli Sergisi Açıldı

05/10/2015

Unutulmaya yüz tutmuş olan Çanakkale Seramikleri’ni yaşatmak adına, 1970 yılından bu yana birçok seramik ve çini merkezinde araştırmalarda bulunup, birikimlerini yeteneğiyle birleştirerek Anadolu seramikleri üzerine hala İznik’te çalışmalarını sürdüren çini ve seramik sanatçısı Adil Can Güven ve eşi Nursan Güven’in ‘Çanakkale’nin Sırları’ adlı sergisi, 2 Ekim Cuma günü sanatseverlerle buluştu.

Çanakkale Belediyesi – Çanakkale Seramik Müzesi’nin Ekim ayındaki konukları, ‘yaşatmak için yaşamak gerek’ ilkesiyle yola çıkan çini ve seramik sanatçısı Adil Can – Nursan Güven çifti oldu. Özellikle Türkiye’de yöresel seramiklerin üretimindeki başarısıyla dikkat çeken Adil Can Güven, yaklaşık 100 parçadan oluşan Çanakkale Seramiklerini, sanatseverlerin beğenisine sundu. 2 Ekim 2015 Cuma günü açılışı yapılan sergiye, kentliler yoğun ilgi gösterdi. Açılışta bir konuşma yapan Adil Can Güven; “Biz aslen İznik’te yaşıyoruz, atölyemiz orada. Ama herkes gibi biz de Çanakkaleliyiz çünkü dedelerimizi burada savaşta kaybetmişiz. Onlar burada yatarken bizler de buralı sayılıyoruz. Bu duygularla vefa borcumuzu ödemek için ‘Çanakkale Seramikleri sergisini gerçekleştirdik. Eserlerimiz başarılı oldu ki çok beğeni kazandı. Çanakkale Seramikleri çok özgün seramikler. Nerede görseniz hemen onun bu yörenin seramiği olduğunu anlıyorsunuz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Seramik Müzesi’ndeki açılışa Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek’in yanı sıra çok sayıda sanatsever de katılım gösterdi.

Sergi, 31 Aralık 2015 tarihine kadar saat 09.00 – 17.00 arası Çanakkale Seramik Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.

ÇYDD’den ‘KARŞI KIYIDAN ESİNTİLER’
Öte yandan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Gelibolu Şubesi tarafından düzenlenen, ‘Karşı Kıyıdan Esintiler’ adlı karma serginin açılışı da 14 Ekim 2015 (saat 17.30) tarihinde Çanakkale Seramik Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Yaklaşık iki hafta boyunda ziyarete açık olacak sergide, Çanakkale’den manzaraların yanı sıra özgün çini ve seramik eserler yer alıyor.