Karşı Kıyıdan Esintiler Sergisi Açıldı

15/10/2015

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Gelibolu Şubesi’nce organize edilen, ‘Karşı Kıyıdan Esintiler’ adlı karma sergi, önceki gün Çanakkale Seramik Müzesi’nde açıldı. Kadınların birbirinden farklı tekniklerle oluşturduğu eserler, sanatseverler tarafından da ilgiyle izlendi.

ÇYDD Gelibolu Şubesi tarafından ‘Karşı Kıyıdan Esintiler’ adlı karma sergi düzenlendi. Kadınların yıl boyunca yapmış oldukları çiniler ve yağlı boya tablolar, bu sergide buluştu. Önceki gün Çanakkale Seramik Müzesi camekanda gerçekleştirilen açılış öncesi bir konuşma yapan ÇYDD Gelibolu Şube Başkanı Gönül Poyraz; “ÇYDD, 1989 yılında Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup geliştirmek ve çağdaş eğitim yoluyla çağdaş bireye ve topluma ulaşmak amacıyla kuruldu. İnsan hak ve özgürlüklerinin gerçekleştirilmesi, emeğe ve insana saygı, sanat ve kültürün toplum yaşamının vazgeçilmez bir parçası olması yanında çevre duyarlılığının arttırılması ile demokrasinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir” dedi. Gelibolu’daki çalışmaları hakkında bilgi veren Poyraz, sergi için emeği geçen herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu sergide, eserler sanatseverler tarafından beğeni topladı. Özellikle kadın temalı çalışmalar dikkat çekti.

‘Karşı Kıyıdan Esintiler’ adlı karma sergi, 20 Ekim 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.