Sırlara Yolculuk / / Süreli Sergi #11

17/03/2017 - 07/07/2017 - SERGİ

1981 Bursa doğumlu olan Orçun İLTER, uluslar arası birçok sanat programında ve sempozyumunda yer almıştır. Bir dönem Tokyo Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi’nde de seramik eğitimi gören İlter, Avustralya Sydney şehrinde çeşitli sanatsal çalışmalarda bulunarak, Body Paint workshopları yanı sıra maske eğitimi verdi. Yarattığı masklarla seramik sanatına yeni bir boyut kazandıran sanatçının ‘Sırlara Yolculuk’ adlı mask (seramik) sergisi, 17 Mart 2017 Cuma günü saat 17.30’da Çanakkale Seramik Müzesi (Eski Er Hamamı)’nde açılıyor.

ORÇUN İLTER KİMDİR?
1981 yılında Bursa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladı.
1989 yılında Tayland Büyükelçiliği resim yarışmasında Türkiye ikincisi oldu. Bununla birlikte çeşitli kurumların açmış olduğu yarışmalarda derecelere girdi.
1999 yılında Bursa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Aynı sene Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü nü kazandı.
2016 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Ana Sanat dalında yüksek lisansını tamamladı.
2001 yılında Güney Kore – Çin,
2003 yılında Japonya,
2004 yılında Türkiye,
2005 yılında Meksika’da yapılan Uluslararası Seramik Sempozyumu ve Sanat Eğitimi Değişim programına katıldı. Seramik atölyeleri, seramik fabrikaları, seramik okulları, müzelerle ve tarihi kültürlerle ilgili gezi, araştırma ve incelemelerde bulundu.
2003 yılında Tokyo Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi’nde seramik eğitimine devam etti.
2006-2007 yılları arasında Kula Seramik Atölyesi’nde Mustafa Kula ile birlikte seramik çalışmalarını sürdürdü.
2009- 2010 yılları arasında Avustralya Sydney şehrinde çeşitli sanatsal çalışmalarda bulundu. Body Paint workshopları yanı sıra maske eğitimi verdi.
2010 yılı Amerika Birleşik Devletleri’nde “International Contemporary
Masters” Uluslararası Çağdaş Sanatçılar arasına seçilen Türk seramik sanatçı oldu.
Sanatçı, profesyonel seramik çalışmalarını evindeki özel atölyesinde sürdürmekte olup ayrıca, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Seramik Atölyesi’nde tasarımcı olarak çalışmaktadır.
İtalya, Türkmenistan, Norveç, Meksika, Almanya, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’daki müzeler basta olmak büyükelçilikler ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

KİŞİSEL SERGİLER
1989 kişisel resim sergisi Atatürk Spor Salonu- Bursa,
2007 “Sırlar” seramik maske sergisi- Beylerbeyi Sarayı – İstanbul
2008 “Maskeli Balo” seramik maske sergisi-Pembe çarşı – Bursa
2010 ” Maskara” seramik maske sergisi – Odakule – İstanbul
2011 “Maske Sergisi” Eldem sanat galerisi- Eskişehir
2011 “Opera Günleri” Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Opera Binası-Eskişehir
2012 Venedik’ten İstanbul’ a Maskelerin Sırları “maskeler sergisi” Marmara Forum – İstanbul
2012 “Maskelerin Sırları” Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi – Bursa
2012 “Maskelerin Sırrı” TAV İzmir Adnan Menderes Havalimanı” – İzmir
2015 “Maskeli Dünya” – Vesaire Tasarım Galerisi – İstanbul
2016 “Derinliklerdeki Gizem” – Dart Sanat Galerisi – İstanbul

KARMA SERGİLER
1998 Bursa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi karma fotoğraf sergisi Pembe Çarşı Sanat Galerisi- Bursa
2002 “Seramik, minyatür, resim” karma sergisi Şefik Bursalı Sanat galerisi- Bursa
2003 Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Muammer Çakı Seramik Yarışması sergisi Anadolu Üniversitesi sergi salonu- Eskişehir
2003 5. Uluslararası Seramik Sempozyumu- Tokyo Güzel Sanatlar ve Müzik Üniversitesi- Japonya
2004 Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Muammer Çakı Seramik Yarışması sergisi Anadolu Üniversitesi sergi salonu- Eskişehir
2004 6. Uluslararası Seramik Sempozyumu- Anadolu Üniversitesi Sergi Salonu -Eskişehir
2005. Anadolu Üniversitesi Sergisi “Tüyap Sanat Fuarı” – İstanbul
2005 7. Uluslararası Seramik Sempozyumu-Quretara Ulusal Müzesi- Meksika
2006 “Pazartesiden” Karma Seramik Sergisi- İzmit Devlet Güzel Sanatlar Galerisi-İzmit
2006 Karma Seramik Heykel Sergisi -Haller Gençlik Merkezi- Eskişehir
2008 “Plastik Sanatlar grubu” karma sergi Şefik Bursalı Sanat Galerisi -Bursa
2008 “Bursalı sanatçılar Karma sergisi” Galeri Zafira- Bursa
2009 “Gelibolu resim yarışması sergisi” Anzac Club, Sydney, Australia
2011 Yüksek Lisans Sergisi Anadolu üniversitesi açık öğretim binası sergi
Salonu, Eskişehir
2011 Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sergisi Tüyap Sanat Fuarı – İstanbul
2012 – “Düş ya da Gerçek” Şah-ı Meran – İstanbul
2014 – “İstanbul Seramik sanat günleri” – Cumhuriyet Sanat Galerisi – Taksim- İstanbul.
2015 – “2.İstanbul Seramik Sanat Günleri” – Cumhuriyet Sanat Galerisi – Taksim – İstanbul
2015 – “Vesaire karma sergisi ” – President Hotel – İstanbul
2016 – “3. İstanbul Seramik Sanat Günleri”- Cumhuriyet sanat Galerisi – Taksim – İstanbul
2016 – “Yeni Aralık Sergisi” Galeri Soyut – Ankara